Schampoguiden - den bästa schampokakan för ditt hår

Har du redan upptäckt alla fördelar med schampokakor eller letar du
fortfarande efter rätt produkt för just ditt hår?

Att använda schampokaka fungerar för alla hårtyper men det gäller att välja rätt produkt för att ditt
hår ska få maximal nytta av den.

Därför har vi skapat en schampoguide som utgår från din hårtyp. Så vilken schampokaka är bäst?

Anpassat för din hårtyp

Den bästa schampokakan för dig är den som är anpassad för din hårtyp.

En schampokaka ska rengöra och samtidigt vårda. Under en övergångsperiod, efter hårfärgning, blekning eller solexponering när håret varit extra utsatt och blivit slitet så kan det vara nödvändigt med en balsamkaka som fyller på med ytterligare vård och näring.

Men när håret inte varit utsatt för extra stress och du använt din schampokaka en tid så ska du inte behöva efterföljande balsam om kakan gör sitt jobb.

  • Skonsamt & effektivt

    Ingredienser ör valda för att vara optimalt skonsamma mot huden.Bär och växter innehåller ämnen rika på näring som tar din skönhetsrutin till en ny nivå.

  • En hållbarare vana

    Produkter utvecklade för att vara ett bättre val för miljön med koncentrerade ingredienser samt mindre vatten och förpackningsmaterial.

  • Cruelty free

    Ingredienser valda med omsorg om djurlivet och om din hud. Inga produkter eller ingredienser är testade på djur. All hud- samt hårvård är 100% vegansk.

Framhäv självfall, lockar eller vågigt hår

Hårtypen lockigt hår innebär vågor eller lockar som kan variera från tunt till tjockt. Lockigt hår kräver extra återfuktning för att förhindra frizz.

Det finns olika typer av lockigt hår vilket innebär bland annat olika storlek, form och täthet av lockarna och lockigt hår brukar delas upp i olika typer.

För dig med lockigt eller vågigt hår rekommenderar vi Ocean waves schampokaka som vårdar, definierar och hjälper dina lockar eller vågor att nå sin fulla potential.

Ocean waves

Återställ torrt och slitet hår

Torrt och slitet hår uppstår vanligtvis när håret förlorar sin naturliga fuktighet och näringsämnen.

Detta kan bero på överanvändning av värmeverktyg, frekvent färgning eller kemiska behandlingar. Det kan också bero på bristande näring eller en obalans i hårbotten.

För att återfå hälsosamt hår, bör du investera i högkvalitativ hårvård som är speciellt utformade för torrt och skadat hår.

Minska användningen av platt- och locktänger, och skydda ditt hår med en hatt eller parasoll när du utsätts för solen.

Genom att ta hand om ditt hår med rätt produkter och metoder kan du återfå ditt hälsosamma, mjuka och glänsande hår.

Forest Treat

För dig med torrt och slitet hår rekommenderar vi Forest Treat Schampokaka. I början kan du även använda tillhörande balsam, Forest Treat Balsamkaka, som du sedan fasar ut när håret mår bättre.

Forest Treat

Känslig hud och hårbotten

Om du har känslig hårbotten så rekommenderar vi vår doftfria Cotton Sensitive schampokaka som är särskilt utvecklad för känslig hud och innehåller vårdande bomullsfröolja.

Doftfria produkter

Schampon för känslig hårbotten är speciellt framtagna produkter designade för att skonsamt rengöra och lugna hårbotten utan att orsaka irritation eller obehag.

Dessa schampon innehåller i allmänhet milda och icke-irriterande ingredienser som hjälper till att lugna och ge näring till hårbotten.

De innehåller heller inte hårda ingredienser som sulfater och dofter som kan förvärra hårbottens känslighet.

Användningen av schampo för en känslig hårbotten kan bidra till att minska klåda och flagnande, samt förbättra den allmänna hårbottens hälsa.

Det är viktigt att välja en produkt som passar din specifika hårtyp och hårbottens behov och att använda den regelbundet för bästa resultat.

Balanserande och volymgivande för normalt till fett hår

För dig med normalt till fett hår rekommendera vi Macchiato schampokaka som fungerar balanserande och volymgivande.

Macchiato schampokaka

Normalt till fett hår

Hårtypen normalt till fett hår sträcker sig från ett normalt hår som inte är torrt till ett hår som lätt blir fett.

Fett hår uppstår när hårbotten producerar för mycket olja, vilket leder till en glansig och oljig känsla i håret.

Många drabbas av fett hår om de använder för mycket produkter som täpper igen håret eller tvättar håret för ofta så att balansen störs.  Det hjälper ofta att begränsa användning av produkter med silikoner och att tvätta håret rent regelbundet för att sedan låta det vila från styling.

För att återfå balansen i hår och hårbotten så rekommenderas milda men rengörande schampon som på ett skonsamt sätt tar bort orenheter från hår och hårbotten.

Naturlig, lätt och smidigt

Normalt hår kännetecknas av friskt, balanserat hår som inte är för torrt eller fett.

Det har en fin glans, känns lent och är lätt att hantera. Normalt sett skulle en person med normalt hår kunna gå några dagar utan att tvätta håret utan att det blir för fett.

För att behålla håret friskt är det viktigt att använda ett skonsamt schampo som ger näring till håret utan att tynga ner det.

Det är också viktigt att undvika övertvätt och att vara försiktig när du torkar och stylar håret.

SPORT schampokaka/tvål

För normalt hår så rekommenderar vi vår kombinerade schampokaka och tvål SPORT.

Fantastiskt närande och med en fräsh sportig doft är den enkel att ta med på resan och till gymmet

SPORT Schampokaka/tvåål