Schampotvål - ett miljövänligt alternativ till traditionellt schampo

Schampotvål är ett hållbart och miljövänligt alternativ till traditionellt schampo. De är tillverkade av naturliga ingredienser och förpackas ofta i återvinningsbara material. Schampotvål är också ett bra val för personer med känslig hud, eftersom de är fria från konserveringsmedel, silikoner och andra syntetiska ingredienser.

Vad är schampotvål?

Schampotvål är en fast tvål som är utformad för att användas i håret. Den är tillverkad av naturliga ingredienser, såsom olivolja, kokosolja och sheasmör. Schampotvål fungerar genom att fräscha upp och rengöra håret utan att torka ut det.

Vad är skillnaden på schampotvål och schampokaka?

En schampotvål är en slags schampokaka som är gjord av naturliga ingredienser som utgår ifrån att schampokakan förtvålas enligt traditionell tvåltillverkningsprocess. Schampokakor kan vara tillverkade utifrån tillverkningssättet för tvåltillverkning men det finns även många schampokakor som är tillverkade av syntetiska rengöringsmedel. Dessa har inte naturligt bildat glycerin i sig och är inte lika naturliga som schampokakor tillverkade med förtvålningsprocessen. Alla FOAM Accessories schampokakor är tillverkade enligt tradionell tvåltillverkningsprocess för att ge den absolut mest skonsamma och hälsosamma produkten. 

Varför är schampotvål bra för miljön?

Schampotvål är ett mer hållbart alternativ än traditionellt schampo. De är tillverkade av naturliga ingredienser och förpackas ofta i återvinningsbara material. Schampotvål är också mer kompakt än traditionellt schampo, vilket gör dem mer lätta att transportera och lagra.

Varför är schampotvål bra för känslig hud?

Schampotvål är fria från konserveringsmedel, silikoner och andra syntetiska ingredienser som kan irritera känslig hud. De är också ofta parfymfria, vilket gör dem till ett bra val för personer med allergier.

Hur väljer man en schampotvål?

När du väljer en schampotvål är det viktigt att välja en som är baserad på ingredienser som är lämpliga för din hårtyp. Om du har fett hår bör du välja en schampotvål som är baserad på absorberande ingredienser, såsom olivolja eller kokosolja. Om du har torrt hår bör du välja en schampotvål som är baserad på återfuktande ingredienser, såsom sheasmör eller arganolja.

Hur använder man en schampotvål?

För att använda en schampotvål, följ dessa steg:

  1. Blöt håret med varmt eller ljummet vatten.
  2. Blöt schampotvål med vatten.
  3. Massera schampotvål in i håret från rötterna till topparna.
  4. Skölj schampotvål ur håret med varmt eller ljummet vatten.
FOAM Accessories schampoguide

Vilken schampokaka passar dig bäst?

Vi har schampokakor för alla hårtyper. Läs mer i vår schampoguide för råd om vilken du ska välja.

Schampoguiden