Framhäv dina vackra lockar och ditt naturliga självfall!

Att ha lockigt eller vågigt hår kan vara underbart, men det kräver ofta lite extra kärlek och omsorg för att få det att se som bäst ut. Här är några tips på hur du kan framhäva dina lockar och ditt naturliga självfall på ett naturligt sätt:

Vård:

 • Fukt är din vän: Lockigt hår behöver extra fukt för att inte bli torrt och frissigt. Använd schampo och balsam som är speciellt framtagna för lockigt hår. Du kan också använda en intensivt reparerande balsamkaka en gång i veckan för att ge håret extra fukt.
 • Var försiktig med borstning: Borsta inte håret när det är blött, då det är som mest ömtåligt. Använd en bredtandad kam eller en "detangling brush" framtagen för lockigt hår istället. Börja med att kamma från topparna och arbeta dig sedan uppåt mot hårbotten.
 • Låt håret lufttorka: Att använda värmeverktyg som hårtork eller plattång kan skada lockarna. Låt håret lufttorka så ofta som möjligt. Om du måste använda en hårtork, använd den på låg värme och med en diffuser.
 • Skydda håret från solen: Solen kan bleka och skada håret. Använd en hatt eller keps när du är ute i solen, eller spraya i en hårinpackning med UV-skydd.

Styling:

 • Använd rätt produkter: Det finns många olika stylingprodukter som kan hjälpa dig att framhäva dina lockar. Prova dig fram till de produkter som du tycker funkar bäst för ditt hår. Vanliga produkter inkluderar lockkräm, mousse och gel men tänkt på att välja naturliga produkter då slitage av för mycket styling tenderar att göra att lockarna förlorar sin viktiga elasticitet. 
 • Scruncha håret: Scrunching är ett bra sätt att definiera dina lockar utan att göra dem frissiga. Ta en liten mängd produkt i händerna och scruncha håret uppåt i små rörelser.
 • Forma håret med fingrarna: Använd fingrarna för att forma lockarna medan de fortfarande är blöta. Du kan också använda fingrarna för att separera lockarna när de är torra.
 • Sov på en satin- eller sidenkudde: Att sova på en vanlig kudde kan göra att håret blir tovigt och frissigt. En satin- eller sidenkudde är mjukare och kan hjälpa till att bevara dina lockar över natten
 • Välj hårsnoddar av siden: En sidenhårsnodd hjälper ditt hår att behålla sin struktur och motverkar friss samt brutna hårstrån. Undvik snoddar i material som skaver mot håret och kan ge mekaniska skador på hårstrået. 

Fler tips:

 • Experimentera: Det finns ingen "one size fits all"-lösning när det gäller att styla lockigt hår. Experimentera med olika sätt att sköta ditt lockiga hår.
 • Var tålmodig: Det kan ta lite tid att lära sig hur man stylar lockigt hår på ett bra sätt. Var tålmodig och ge inte upp!
 • Älska dina lockar! Lockigt hår är vackert och unikt. Var stolt över dina lockar och visa upp dem för världen!

Kom ihåg: Det viktigaste är att du tar hand om ditt hår och stylar det på ett sätt som får dig att må bra. Om du är nöjd med ditt hår så syns det!

FOAM Accessories schampoguide

Vilken schampokaka passar dig bäst?

Vi har schampokakor för alla hårtyper. Läs mer i vår schampoguide för råd om vilken du ska välja.

Schampoguiden