Lockigt hår är känsligare för slitage men det finns också en missuppfattning kring vilka hår som är slitna. Har du lockigt hår eller självfall som du inte tar hand om på rätt sätt så finns det stor risk att ditt hår är frissigt.

Frissigt hår kan du som har lockigt hår eller självfall få utan att håret nödvändigtvis är särskilt slitet. Ett slitet hår kan behöva klippas så att man klipper av det slitna och låter nytt friskt hår växa ut.

Är håret däremot bara frissigt så kan det vara onödigt att klippa och du bör istället satsa på hårprodukter som återfuktar och definierar ditt hår.

Välj milda produkter

Det är viktigt att använda ett milt schampo som vårdar och återfuktar lockigt hår samt att undvika slitage som leder till mer frissighet. För lockigt hår rekommenderar vi Ocean Waves schampokaka som vårdar, återfuktar och definierar dina lockar.

Ocean Waves schampokaka innehåller noga utvalda ekologiska oljor som vårdar och återfuktar samt algextrakt från sjögräs som stärker hårets struktur. 

Viktigt är också vad denna schampokaka inte innehåller. Den innehåller inga skadliga kemikalier eller silikoner som täpper till ditt hår. Genom att välja ett naturligt alternativ till flytande schampo som låter ditt hårs naturliga struktur återställas kan även ditt hårs naturliga lockmönster komma fram och dina lockar blir tydligare.

Vill du styla dina lockar rekommenderar vi att läsa noga på förpackningen och undvika silikoner då dessa täpper till hårstået. Vill du ändå använda dessa produkter är det inga problem att tvätta bort dessa med Ocean Waves. Till skillnad från exempelvis balsammetoden så klarar Ocean Waves schampokaka av att tvätta håret helt rent även om man använder mycket stylingprodukter inklusive sådana som innehåller silikoner.

För att på sikt få ett hår som är mindre frissigt och där lockarna är naturligt definierade rekommenderar vi ändå att så ofta som möjligt undvika stylingprodukter och värme på håret. Genom att behandla håret skonsamt även mellan tvätt kommer du snabbare nå ditt slutresultat med drömmigt vackert hår direkt ur duschen.

 • Skonsamt & effektivt

  Ingredienser ör valda för att vara optimalt skonsamma mot huden.Bär och växter innehåller ämnen rika på näring som tar din skönhetsrutin till en ny nivå.

 • En hållbarare vana

  Produkter utvecklade för att vara ett bättre val för miljön med koncentrerade ingredienser samt mindre vatten och förpackningsmaterial.

 • Cruelty free

  Ingredienser valda med omsorg om djurlivet och om din hud. Inga produkter eller ingredienser är testade på djur. All hud- samt hårvård är 100% vegansk.

Vilken locktyp har du?

För att hitta den bästa hårrutinen till ditt hår kan det vara bra att veta vilken typ av lockigt eller vågigt hår du har.

Man brukar dela in håret i 4 hårtyper och 3 undergrupper per hårtyp som du kan läsa mer om nedan.

Hårtyp 1: Rakt

Den här hårtypen innefattar hår som är helt rakt naturligt och den delas in i tre undergrupper.

1a är spikrakt och ofta glansigt hår som är svårt att locka.

1b har lite mer textur men är fortfarande rakt.

1c är också rakt men har lättare att bli rufsigt och är lättare att locka och styla med värme.

 

Hårtyp 2: Vågigt

Den här hårtypen är vågig och delas in i tre undergrupper.

2a är med ett svagt självfall som har lätt att tyngas ned av styling så att lockarna försvinner.

2b har ett tydligare självfall med vågor som håller sig bättre.

2c är vågigt hår med mer friss och större tydligare vågor. Denna hårtyp är på gränsen till lockigt.

 

Hårtyp 3: Lockigt

Den här hårtypen har tydligare lockar som kan vara ”S” formade eller som en korkskruv. Lockigt hår har lätt att bli frissigt och är känsligt för att bli torrt. Ofta behöver du tillföra fukt.

Den här hårtypen är lockig och delas in i tre undergrupper.

3a har tydliga ”S” vågor.

3b har tätare och tydligare lockar som är mellan ”S” form och korkskruvar.

3c är väldigt lockig och lockarna har formen av korkskruvar.

 

Hårtyp 4: Krulligt

Den här hårtypen är krullig och har en mycket mer kompakt och tät form än de tidigare locktyperna.  

4a är krulligt med tydliga tighta lockar.

4b är mer kompakt och ännu tydligare lockar, ofta med en cylinderform.

4c är väldigt tighta lockar som inte rätas ut när de blir blöta.

Framhäv självfall, lockar eller vågigt hår

Hårtypen lockigt hår innebär vågor eller lockar som kan variera från tunt till tjockt. Lockigt hår kräver extra återfuktning för att förhindra frizz och trassel. 

Det finns olika typer av lockigt hår vilket innebär bland annat olika storlek, form och täthet av lockarna och lockigt hår brukar delas upp i olika typer beroende på hur pass lockigt det är.

För dig med lockigt eller vågigt hår rekommenderar vi Ocean waves schampokaka som vårdar, definierar och hjälper dina lockar eller vågor att nå sin fulla potential.

Ocean waves

 • Torrt och slitet hår

  Att drabbas av torrt och slitet hår blir allt vanligare. Många kämpar med torrt och slitet hår och detta kan vara svårt att komma till rätta med men det finns tips och trix som kan göra det enklare.

  Läs mer
 • Fett hår

  Hår som lätt blir fett och oljigt behöver tvättas ofta och det kan därför bli slitet. Läs tipsen som gör det enklare.

  Läs mer
 • Känslig hårbotten

  I takt med att hårvård blir mer avancerad och användningen av kemiska produkter ökar så upplever allt fler problem med känslig hud och hårbotten.

  Läs mer