I takt med att vi använder mer kosmetiska produkter så blir allergier och överkänslighet allt mer vanligt. Man kan reagera med klåda, irritation eller utslag. Känslig hud och hårbotten kan finnas med under lång tid eller komma plötsligt.

Genom att välja produkter som är baserade på naturliga ingredienser och undvika kemikalier så kan man minimera risken att drabbas.

Vissa reagerar på specifika kemikalier och andra på dofter. Man kan även reagera på särskilda ingredienser som man är allergisk eller överkänslig mot.

 • Skonsamt & effektiv

  tIngredienser ör valda för att vara optimalt skonsamma mot huden.Bär och växter innehåller ämnen rika på näring som tar din skönhetsrutin till en ny nivå.

 • En hållbarare vana

  Produkter utvecklade för att vara ett bättre val för miljön med koncentrerade ingredienser samt mindre vatten och förpackningsmaterial.

 • Cruelty free

  Ingredienser valda med omsorg om djurlivet och om din hud. Inga produkter eller ingredienser är testade på djur. All hud- samt hårvård är 100% vegansk.

Schampon för känslig hårbotten är speciellt framtagna produkter designade för att skonsamt rengöra och lugna hårbotten utan att orsaka irritation eller obehag.

Dessa schampon innehåller i allmänhet milda och icke-irriterande ingredienser som hjälper till att lugna och ge näring till hårbotten.

De innehåller heller inte hårda ingredienser som sulfater och dofter som kan förvärra hårbottens känslighet. Användningen av schampo för en känslig hårbotten kan bidra till att minska klåda och flagnande, samt förbättra den
allmänna hårbottens hälsa.

Doftkänslighet kan bero på att man är känslig mot specifika substanser i vissa dofter. Man kan även vara känslig mot dofter generellt.

Våra doftfria produkter är tillverkade av 100% naturliga ingredienser. Skonsamma och vårdande ger de optimal hår och hudvård till den känsligaste hud och hårbotten. Cotton sensitive är vår kollektion för känslig hud och hårbotten. Produkterna är parfymfria och innehåller 100% naturliga ingredienser.

Doftkänslig?

Schampon för känslig hårbotten är speciellt framtagna produkter designade för att skonsamt rengöra och lugna hårbotten utan att orsaka irritation eller obehag.

Dessa schampon innehåller i allmänhet milda och icke-irriterande ingredienser som hjälper till att lugna och ge näring till hårbotten. De innehåller heller inte hårda ingredienser som sulfater och dofter som kan förvärra hårbottens känslighet.

Användningen av schampo för en känslig hårbotten kan bidra till att minska klåda och flagnande, samt förbättra hårbottens hälsa. Det är viktigt att välja en produkt som passar din specifika hårtyp och hårbottens behov och att använda den regelbundet för bästa resultat.

Om du har känslig hårbotten så rekommenderar vi vår doftfria 

Cotton Sensitive schampokaka som är särskilt utvecklad för känslig hud och innehåller vårdande bomullsfröolja.

Doftfria produkter

 • Lockigt hår

  Lockigt, vågigt eller ett svagt självfall. Det finns olika typer av lockigt hår men de har mycket gemensamt när det gäller vilken typ har hårvård de behöver.

  Läs mer
 • Fett hår

  Hår som lätt blir fett och oljigt behöver tvättas ofta och det kan därför bli slitet. Läs tipsen som gör det enklare.

  Läs mer
 • Torrt och slitet hår

  Att drabbas av torrt och slitet hår blir allt vanligare. Många kämpar med torrt och slitet hår och detta kan vara svårt att komma till rätta med men det finns tips och trix som kan göra det enklare.

  Läs mer