Miljövänligt med schampokaka - ett hållbart alternativ

Schampokakor är ett hållbart och miljövänligt alternativ till traditionellt schampo. De är tillverkade av naturliga ingredienser och förpackas ofta i återvinningsbara material. Schampokakor är också mer kompakta än traditionellt schampo, vilket gör dem mer lätta att transportera och lagra.

Hur fungerar schampokakor?

Schampokakor är solida block av schampo som tillverkas av naturliga ingredienser, såsom olivolja, kokosolja och rincinolja. Schampokakor kan användas på samma sätt som traditionellt schampo, genom att appliceras på vått hår och masseras in. Tvålbaserade schampokakor är gjorda av oljor som förtvålas. I processen bildas naturligt glycerin som har väldigt vårdande egenskaper. FOAM Accessories schampokakor är tillverkade genom förtvålning av ekologiska oljor. Detta innebär stora fördelar både för miljön och för din kropp. Tack vare den naturliga tillverkningsprocessen så skapas en produkt som är optimalt skonsam.

Fördelar med schampokakor

Det finns många fördelar med att använda schampokakor, bland annat:

  • De är skonsamma mot miljön: Schampokakor är ofta tillverkade av naturliga ingredienser. FOAM Accessories fokus är på naturliga vårdande ekologiska oljor och våra schampokakor är förpackade i pappersmaterial som är ett naturligt återvinningsbart material.
  • De är kompakta: Schampokakor är mer kompakta än traditionellt schampo, vilket gör dem mer lätta att transportera och lagra.
  • Mindre vatten: De innehåller mindre vatten än vanligt flytande schampo.
  • De är effektiva: Schampokakor är ofta lika effektiva som traditionellt schampo.
  • Plastfritt: När du väljer att byta till schampokakor slipper du plastflaskor. Du får ett vackrare badrum utan plast samtidigt som du bidrar till en bättre miljö.
  • Tillverkning i Sverige: Våra schampokakor är tillverkade lokalt och därför undviker vi onödiga transporter och sparar in på negativ miljöpåverkan med frakter.  

Hur väljer man en schampokaka?

När du väljer en schampokaka är det viktigt att välja en som är baserad på ingredienser som är lämpliga för din hårtyp. Om du har fett hår bör du välja en schampokaka som är baserad på absorberande ingredienser, såsom olivolja eller kokosolja. Om du har torrt hår bör du välja en schampokaka som är baserad på återfuktande ingredienser, såsom kakaosmör eller arganolja.

Tips för att det ska bli ännu mer miljövänligt

Här är några tips för att få ut det mesta av din nya hållbara livsstil:

  • Förvara schampokakan torrt så räcker den längre
  • Använd schampokakan tills den är helt slut
  • Skala ned på styling och andra produkter genom att hitta en naturligare hårrutin där ditt hår är vackert utan en massa kemikalier
  • Låt håret lufttorka och använd material i snoddar och örngott som är skonsamma mot håret.
FOAM Accessories schampoguide

Vilken schampokaka passar dig bäst?

Vi har schampokakor för alla hårtyper. Läs mer i vår schampoguide för råd om vilken du ska välja.

Schampoguiden