Bästa schampo-tvålen: En guide till friskt och vackert hår

Att hitta den perfekta schampotvålen kan vara en utmaning när det finns så mycket produkter att välja mellan. Med så många olika varianter på marknaden, hur vet man vilken som passar bäst för ens hårtyp och behov? 

För att guida dig rätt:

Först och främst: Det finns ingen "universallösning" när det gäller schampotvål. Den bästa tvålen för dig beror på din individuella hårtyp, porositet och önskat resultat.

Beakta din hårtyp:

  • Fint hår: Välj en mild schampotvål som inte tynger ner håret och som verkar volymgivande. Vi rekomenderar vår Macchiato Shampoo bar. 
  • Fett hår: Även här rekomenderar vi Macchiato Shampoo bar som verkar balanserande. 
  • Lockigt hår: Ocean Waves innehåller protein från havsalger samt vårdande oljor som hjälper ditt hår att förbättra sin elasticitet och framhäver ditt naturliga lockmönster. 
  • Känslig hårbotten: Cotton Sensitive Shampoo bar rengör ditt hår på det absolut skonsammaste sättet och tillför vårdande lugnande oljor för optimal vård av din känsliga hårbotten. 
  • Torrt och slitet hår: Vår intensivt vårdande schampotvål Forest Treat hjälper ditt hår att repareras och återställas till sin naturliga skönhet.

Bonus: Förutom de ovanstående tipsen, tänk på att schampotvålar generellt sett är mer miljövänliga än traditionellt schampo i plastflaskor. De är ofta drygare och producerar minimalt med avfall. Att byta till schampotvål kan vara ett enkelt sätt att göra en positiv inverkan på miljön!

FOAM Accessories schampoguide

Vilken schampokaka passar dig bäst?

Vi har schampokakor för alla hårtyper. Läs mer i vår schampoguide för råd om vilken du ska välja.

Schampoguiden