Kämpar du också med torrt och slitet hår?

Att drabbas av torrt och slitet hår blir allt vanligare. Många kämpar med olika hårprodukter som ska vårda och återställa håret samt med stylingprodukter som hjälper till att släta ut och täcka över håret.

Men för att verkligen komma till rätta med torrt och slitet hår är det viktigt att ta reda på orsaken och att åtgärda den, i stället för att hela tiden kämpa med att återställa och täcka över hårets dåliga kvalitet utan att ha ändrat på grundorsaken.

Det första steget är att byta till ett skonsamt schampo som inte sliter på ditt hår vid varje hårtvätt. För torrt och slitet hår rekommenderar vi Forest Treat schampokaka som är speciellt utvecklad för torrt och slitet hår.

Forest Treat schampokaka är baserad på ekologiska oljor och innehåller inga ingredienser som sliter på eller skadar ditt hår. Det är fritt från tensider, sulfater och silikoner.

Med hjälp av ekologiska oljor och vårdande kakaosmör hjälper schampokakan ditt hår att återfå sin naturliga struktur och skönhet. Håret blir rent som med vanligt schampo samtidigt som produkten är lika skonsam som balsam.

Genom attt byta till detta skonsamma alternativ så kommer ditt hår succesivt att återställas och bli fullt av glans och slät volym.

För mycket torrt och slitet hår kan du i början använda vår vårdande produkt Forest treat balsamkaka som ger en kraftigt återfuktande och vårdande effekt.

Så snart håret är mindre slitet och torrt så kommer schampokakans vårdande egenskaper räcka utan efterföljande balsam då schampokakan i sig innehåller vårdande ingredienser.

Vi rekommenderar också att undvika överdriven användning av värmestylingverktyg och kemiska behandlingar samt att om möjligt låta håret lufttorka.

Återställ torrt och slitet hår

Torrt och slitet hår uppstår vanligtvis när håret förlorar sin naturliga fuktighet och näringsämnen.

Detta kan bero på överanvändning av värmeverktyg, frekvent färgning eller kemiska behandlingar. Det kan också bero på bristande näring eller en obalans i hårbotten.

För att återfå hälsosamt hår, bör du investera i högkvalitativ hårvård som är speciellt utformade för torrt och skadat hår. Minska användningen av platt- och locktänger, och skydda ditt hår med en hatt eller parasoll när du utsätts för solen.

Genom att ta hand om ditt hår med rätt produkter och metoder kan du återfå ditt hälsosamma, mjuka och glänsande hår.

 • Skonsamt & effektivt

  Ingredienser ör valda för att vara optimalt skonsamma mot huden.Bär och växter innehåller ämnen rika på näring som tar din skönhetsrutin till en ny nivå.

 • En hållbarare vana

  Produkter utvecklade för att vara ett bättre val för miljön med koncentrerade ingredienser samt mindre vatten och förpackningsmaterial.

 • Cruelty free

  Ingredienser valda med omsorg om djurlivet och om din hud. Inga produkter eller ingredienser är testade på djur. All hud- samt hårvård är 100% vegansk.

Forest Treat

För dig med torrt och slitet hår rekommenderar vi Forest Treat Schampokaka.

I början kan du även använda tillhörande balsam, Forest Treat Balsamkaka, som du sedan fasar ut när håret mår bättre.

Forest Treat

 • Fett hår

  Hår som lätt blir fett och oljigt behöver tvättas ofta och det kan därför bli slitet. Läs tipsen som gör det enklare.

  Läs mer
 • Känslig hårbotten

  I takt med att hårvård blir mer avancerad och användningen av kemiska produkter ökar så upplever allt fler problem med känslig hud och hårbotten.

  Läs mer
 • Lockigt hår

  Lockigt, vågigt eller ett svagt självfall. Det finns olika typer av lockigt hår men de har mycket gemensamt när det gäller vilken typ har hårvård de behöver.

  Läs mer