Hår som lätt blir fett och oljigt behöver tvättas ofta och det kan därför bli slitet. Många gör misstaget att använda ett starkt schampo som effektivt tar bort olja från hår och hårbotten men som även stör hårbottens naturliga balans. Den vanligaste orsaken till fett hår är en överproduktion av en olja som kallas sebum, från hårbotten. Genom att anpassa din hårvårdsrutin efter din hårtyp kan du få bukt med fett hår och återfå hårets naturliga lyster och volym. 

Det första steget är att regelbundet tvätta håret med ett milt och skonsamt schampo. Se till att inte använda för mycket balsam eller andra hårprodukter på din hårbotten eftersom det kan täppa till porerna och förvärra problemet. Ett annat tips är att undvika att röra vid ditt hår för mycket. Dina händer kan överföra olja och smuts till ditt hår vilket gör det ännu fetare.

Använd hårprodukter som är speciellt formulerade för fett hår, för våra kunder med fett hår brukar vi i första hand rekommendera Macchiato schampokaka som är ett milt schampo som har en balanserande effekt.

Ett annat tips vi ger är att du försöker begränsa mängden värme du använder på ditt hår. Värme verktyg som plattänger och hårtorkar kan göra ditt hår torrt och sprött, vilket leder till ökad produktion av sebum i hårbotten.

 • Skonsamt & effektivt

  Ingredienser ör valda för att vara optimalt skonsamma mot huden.Bär och växter innehåller ämnen rika på näring som tar din skönhetsrutin till en ny nivå.

 • En hållbarare vana

  Produkter utvecklade för att vara ett bättre val för miljön med koncentrerade ingredienser samt mindre vatten och förpackningsmaterial.

 • Cruelty free

  Ingredienser valda med omsorg om djurlivet och om din hud. Inga produkter eller ingredienser är testade på djur. All hud- samt hårvård är 100% vegansk.

Hårtypen normalt till fett hår sträcker sig från ett normalt hår som inte är torrt till ett hår som lätt blir fett.

Fett hår uppstår när hårbotten producerar för mycket olja, vilket leder till en glansig och oljig känsla i håret. Många drabbas av fett hår om de använder för mycket produkter som täpper igen håret eller tvättar håret för ofta så att balansen störs. 

Det hjälper ofta att begränsa användning av produkter med silikoner och att tvätta håret rent regelbundet för att sedan låta det vila från styling.

För att återfå balansen i hår och hårbotten så rekommenderas milda men rengörande schampon som på ett skonsamt sätt tar bort orenheter från hår och hårbotten.

Balanserande och volymgivande för normalt till fett hår

För dig med normalt till fett hår rekommendera vi Macchiato schampokaka som fungerar balanserande och volymgivande.

Macchiato schampokaka

SPORT schampokaka/tvål

För normalt hår så rekommenderar vi vår kombinerade schampokaka och tvål SPORT. Fantastiskt närande och med en fräsh sportig doft är den enkel att ta med på resan och till gymmet

SPORT Schampokaka/tvåål

 • Lockigt hår

  Lockigt, vågigt eller ett svagt självfall. Det finns olika typer av lockigt hår men de har mycket gemensamt när det gäller vilken typ har hårvård de behöver.

  Läs mer
 • Torrt och slitet hår

  Att drabbas av torrt och slitet hår blir allt vanligare. Många kämpar med torrt och slitet hår och detta kan vara svårt att komma till rätta med men det finns tips och trix som kan göra det enklare.

  Läs mer
 • Känslig hårbotten

  I takt med att hårvård blir mer avancerad och användningen av kemiska produkter ökar så upplever allt fler problem med känslig hud och hårbotten.

  Läs mer