Tips och råd för olika hårtyper

Alla hår är olika och för att hitta just din optimala hårrutin så behöver du lära känna din hårtyp och vad ditt hår behöver.

Framhäv självfall, lockar eller vågigt hår

Hårtypen lockigt hår innebär vågor eller lockar som kan variera från tunt till tjockt. Lockigt hår kräver extra återfuktning för att förhindra frizz och trassel. 

Det finns olika typer av lockigt hår vilket innebär bland annat olika storlek, form och täthet av lockarna och lockigt hår brukar delas upp i olika typer beroende på hur pass lockigt det är.

För dig med lockigt eller vågigt hår rekommenderar vi Ocean waves schampokaka som vårdar, definierar och hjälper dina lockar eller vågor att nå sin fulla potential.

Ocean waves

Blir ditt hår lätt fett och behöver schamponeras ofta?

Den vanligaste orsaken till fett hår är en överproduktion av en olja som kallas sebum. Behöver ditt hår tvättas ofta för att inte bli fett så kan det bero på att håret kommit i obalans.

Fett hår uppstår när hårbotten producerar för mycket olja, vilket leder till en glansig och oljig känsla i håret. Många drabbas av fett hår om de använder för mycket produkter som täpper igen håret eller tvättar håret för ofta så att balansen störs. 

Det hjälper ofta att begränsa användning av produkter med silikoner och att tvätta håret rent regelbundet för att sedan låta det vila från styling. För att återfå balansen i hår och hårbotten så rekommenderas milda men rengörande schampon som på ett skonsamt sätt tar bort orenheter från hår och hårbotten.

Läs mer

Balanserande och volymgivande för normalt till fett hår

För dig med normalt till fett hår rekommendera vi Macchiato schampokaka som fungerar balanserande och volymgivande.

Macchiato schampokaka

Känslig hud och hårbotten?

Att huden reagerar på kosmetiska produkter blir allt vanligare.

Det är viktigt att välja en produkt som passar din specifika hårtyp och hårbottens behov och att använda den regelbundet för bästa resultat.

Läs mer

Om du har känslig hårbotten så rekommenderar vi vår doftfria Cotton Sensitive schampokaka som är särskilt utvecklad för känslig hud och innehåller vårdande bomullsfröolja.

Doftfria produkter

Torrt och skadat hår?

Hår som är kemiskt behandlat, slitet eller väldigt torrt behöver extra näring och vårdande produkter.

Torrt och slitet hår uppstår vanligtvis när håret förlorar sin naturliga fuktighet och näringsämnen. Detta kan bero på överanvändning av värmeverktyg, frekvent färgning eller kemiska behandlingar.

Det kan också bero på bristande näring eller en obalans i hårbotten. För att återfå hälsosamt hår, bör du investera i högkvalitativ hårvård som är speciellt utformade för torrt och skadat hår.

Minska användningen av platt- och locktänger, och skydda ditt hår med en hatt eller parasoll när du utsätts för solen.

Genom att ta hand om ditt hår med rätt produkter och metoder kan du återfå ditt hälsosamma, mjuka och glänsande hår.

Läs mer

Forest Treat

För dig med torrt och slitet hår rekommenderar vi Forest Treat Schampokaka. I början kan du även använda tillhörande balsam, Forest Treat Balsamkaka, som du sedan fasar ut när håret mår bättre.

Forest Treat
  • Skonsamt & effektivt

    Ingredienser ör valda för att vara optimalt skonsamma mot huden.Bär och växter innehåller ämnen rika på näring som tar din skönhetsrutin till en ny nivå.

  • En hållbarare vana

    Produkter utvecklade för att vara ett bättre val för miljön med koncentrerade ingredienser samt mindre vatten och förpackningsmaterial.

  • Cruelty free

    Ingredienser valda med omsorg om djurlivet och om din hud. Inga produkter eller ingredienser är testade på djur. All hud- samt hårvård är 100% vegansk.

SPORT

SPORT schampokaka är en kombinerad tvål och schampokaka som du lätt packar med i gymväskan eller på resan. Det är en vårdande schampokaka som passar alla hårtyper inklusive normalt hår.

För normalt hår så rekommenderar vi vår kombinerade schampokaka och tvål SPORT. Fantastiskt närande och med en fräsh sportig doft är den enkel att ta med på resan och till gymmet

Sport schampokaka